Educația sexuală este necesară. Semnează și tu.

Semnează și tu: https://www.generatia.plus/sexed

Ne alăturăm colegilor noștri de la Generația PLUS în ceea ce privește inițiativa lor legată de educația sexuală în școli. E un demers important și avem nevoie de această schimbare de în societate. Nu ne mai putem ascunde de realitate.

Suntem țara europeană cu cea mai mare rată de mame adolescente.

Organizația Salvați Copiii ne spune că aproape 18.000 de adolescente au devenit mame în 2018, 674 având mai puțin de 15 ani. Prin implementarea educației sexuale, numărul de mame adolscente s-ar diminua, deoarece acestea ar învăța elementele fundamentale despre protecție.

Fie că ne place s-o spunem sau nu, România se confruntă cu o mare problemă cauzată de lipsa educației sexuale. Un studiu UNICEF realizat în 2009 ne spune că vârsta medie de începere a vieții sexuale în România este de 15 ani și jumătate. Tot același studiu ne arată că dacă s-ar implementa orele de educație sexuală în România, vârsta medie de începere a vieții sexuale ar crește.

Tot la orele de educație sexuală, un copil ar învăța că nimeni nu are voie să-l atingă într-un mod care poate să fie nepotrivit. Informațiile oferite la școală ar putea să-i schimbe viața, deoarece ar putea înțelege un potențial abuz.

Educația sexuală e benefică pentru societatea românească deoarece discuțiile importante legate de sexualitate nu ar mai fi tabu, iar tinerii vor ști cum să se protejeze mult mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *