Fundațiile pentru tineret trebuie să servească tinerii din România nu interesele profitorilor tranziției.

Dacă ești tânăr în România înseamnă că ai simțit pe pielea ta ce înseamnă să nu contezi. Să ai impresia că ar fi normal ca vorbele tale să aibă o greutate cât de mică asupra lumii din jur, dar să dai mereu de oameni, de politicieni și de instituții care te strivesc cu privirea.

Ziua Internațională a Tineretul este un motiv în plus de a spune lucrurilor pe nume. Nu este normal ca elevii, studenții și tinerii, în general, să fie o pătură marginalizată a societății. Este contrar oricăror norme de democrație atitudinea surdă a autorităților la vocile tinerilor din România. Părerile noastre nu contează, ei știu mai bine, trebuie să ne lăsăm ghidați de mâna fermă și rațională a adultului.

Prin activitatea noastră dorim să demascăm ipocrizia celor care împărtășesc această atitudine și care, în același timp, se declară adepți ai principiilor democratice. Câtă vreme va prima iluzia că societatea este împărțită între tineri și adulți, în România nu vom scăpa de reverul inevitabil: de tătucii și șefii care știu ei mai bine, care nu consultă populația, care închid ochii și calcă peste noi toți.

Te invităm să participi la efortul nostru de a-i pune pe tineri în centrul interesului public. Noi încercăm să facem asta prin candidații noștri la alegerile locale de luna viitoare, mulți dintre ei tineri ca și noi.

Vino în USR Tineret și ajută-ne să aducem schimbarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *