MOȚIUNEA ORGANIZAȚIEI DE TINERET A USRPLUS ÎN VEDEREA CONGRESULUI DIN 2-3 OCTOMBRIE 2021

Aici poți susține moțiunea: https://forms.gle/6FLRnP5iY14RPhyz7

Rezumat pentru leneși: am agreat și propus împreună un amendament pe care te rugăm să îl susții. Deși noi suntem aliniați, comisia de statut a propus un alt amendament, pe care te încurajăm să nu îl susții. Pls nu încurca amendamentele între ele. Mulțumim.

Având în vedere că:

 • 500.000 de tineri vor căpăta drept de vot până la maratonul alegerilor din 2024;
 • Ne revine datoria de a transforma popularitatea organizației de tineret în intenție de vot pentru USRPLUS;
 • În orizontul următorilor 10 ani, din cadrul organizației de tineret se va forma o nouă garnitură de lideri USRPLUS;
 • Recrutarea de tineri cu studii superioare este un interes strategic al USRPLUS ;
 • Potrivit ideologiei USRPLUS, investițiile în resursa umană constituie coloana vertebrală a oricărui tip de comunitate;
 • Organizația de tineret este responsabilă pentru formarea membrilor în vederea exercitării funcției publice;
 • Numărul ridicat de tineri consilieri locali, consilieri județeni, primari, viceprimari, parlamentari și consilieri parlamentari,

Ținând cont de rezultatele organizației de tineret a USRPLUS, precum:

 • Devenirea în mai puțin de 2 ani organizația politică de tineret numărul 1 ca urmăritori și interacțiuni pe toate platformele de social media (Facebook, Instagram, Tiktok), depășind principalii noștri competitori, TSD și TNL;
 • Contribuția adusă la rezultatul din campaniile electorale din 2019 și 2020, unde USRPLUS s-a clasat pe primul loc în preferințele segmentului de votanți 18-30 de ani;
 • Activitățile de lobby și evenimentele organizate la nivel internațional care ne plasează printre cele mai populare organizații de tineret din LYMEC (ALDE) și IFLRY;
 • Recrutarea unui număr de 1500 de membri în organizația de tineret și, implicit, în USRPLUS, precum și formarea membrilor în cadrul primelor școli de vară ale USRPLUS ,

ORGANIZAȚIA DE TINERET A USRPLUS INVITĂ DELEGAȚII PREZENȚI LA CONGRESUL USRPLUS DIN 2-3 OCTOMBRIE 2021 SĂ SUSȚINĂ URMĂTORUL AMENDAMENT:

Articolul 89

(1) În cadrul partidului există organizația internă de tineret „USR Tineret” (în funcție de denumirea partidului fuzionat), care funcționează în baza unui regulament aprobat de Comitetul Politic.

(2) Pot fi membri ai USR Tineret toți membrii USR, până în data împlinirii vârstei de 30 de ani, fără posibilitate de derogare. USR Tineret desemnează, prin intermediul unui proces descris în regulament, reprezentanți la nivel național cărora să le fie acordate atribuțiile necesare la nivelul partidului pentru a verifica statutul de membru al aplicanților.

(3) În conformitate cu dispozițiile legale privind partidele politice, organizației de tineret îi sunt deschise conturi la bancă, gestionate de un responsabil financiar desemnat în conformitate cu prevederile regulamentului USR Tineret.

(4) Bugetul USR Tineret este atribuit de Secretariatul General, fiind constituit din 5% din valoarea subvenției primite lunar de la Autoritatea Electorală Permanentă. USR Tineret poate primi finanțare suplimentară pentru nevoi punctuale de la organizația națională sau de la organizațiile teritoriale.

(5) Președintele USR Tineret va putea participa la toate ședințele Biroului Național USR, în calitate de membru fără drept de vot, în timp ce președinții filialelor teritoriale de tineret vor putea participa la toate ședințele birourilor filialelor teritoriale USR, în calitate de membri fără drept de vot. În cazul în care persoanele care ocupă aceste funcții sunt membri aleși în organele respective, atribuțiile de membru fără drept de vot vor fi delegate unei alte persoane alese din cadrul aceluiași birou, în conformitate cu prevederile regulamentului USR Tineret.

(6) Președintele USR Tineret și trei alți reprezentanți ai conducerii naționale, desemnați în conformitate cu prevederile regulamentului USR Tineret, sunt membri de drept în Comitetul Politic USR.

Iată și amendamentul agreat de comisia de statut, care nu reflectă voința organizației de tineret a USRPLUS

Articolul 89

(1) In cadrul USRPLUS functioneaza organizatia USRPLUS Tineret, din care pot face parte toți membri USRPLUS cu vârsta până în 30 de ani.

(2) USRPLUS Tineret va fi finanțată direct proporțional cu numărul de membri care optează pentru a face parte din această organizație.

(3) USR Tineret functioneaza in baza unui Regulament de organizare si functionare aprobat de Comitetul Politic.

(4) Presedintele USR Tineret, ales in baza regulamentului mentionat la alin. 2, este membru de drept al Comitetului Politic.